TILBAGE

  Rejser

 

   
2015 Competa , Andalusien, Lene og jeg i en uge i maj, regn regn og atter regn, men vi fik gået nogle fine ture - mærkeligt med landskabet, mærket af en kæmpe bjeg/skov brand året før! Fotos, klik her
   
2014 Competa, Andalusien, sammen med Lene en måned på dette herlige sted i bjergene ikke langt fra Malaga. En måned med vandreture og daglig akvarel. Fotos, klik her
   
2013 Competa, Andalusien, 10 dage for at fejre Lenes 50 års fødselsdag. Competa hvor jeg boede i lejet hus tilbage 1988.
   
2010 Mallorca 5. gang og denne gang med akvareller scooter, bjerge og dejlig mad!
   
2009 Mallorca 4. år Tegning og dejlige dage.
   
2008 I november måned, fra den 29 okt. til den 27 nov. opholdt jeg mig sammen med min kæreste Lene i Buenos Aires, Argentina, med det formål at lave akvareller og danse tango - om det bevægede noget - jo tak :-)) Hvis du kunne tænke dig at se fotos fra turen kan du klikke HER
   
2008 Mallorca  3. år i træk jeg i september besøgte denne ø, kan godt forstå at Utzon slog sig ned der :-)
   
2007 Goa Indien, 2. gang til dette pragtfulde sted, i februar/marts og afsluttende med rejse op til Delhi, 'Den lyserøde by', 'Taj Mahal', afsluttende i en meget speciel lille landsby med gl. fort og masser af ditto templer, Orcra hedder den.
   
2007 Mallorca, endnu en gang besøgte jeg dette smukke sted der bare emmer, når du blot er lidt væk fra alfarvej :-)
   
2006 Mallorca, blot en uge på denne perle, smuk smuk ø.
   
2005 Goa Indien, rejse til gammel Portugisisk koloni i december måned, møde med en svunden tid. Stort :-)) Se fotos
   
2005 Azorerne, Portugal, en kort tur midt ude i Atlanten en ø så frugtbar man tror det er løgn, oplevede jordskælv og fik dyppet mit luksus legeme i varmt vand som kom direkte fra bjerget.
   
2004

 

 

 

 

 

Sâo Paulo, Brasilien. Denne tur blev til gennem "Remisen", der er hjemmebase for EU jazz-bandet Swinging Europe.  Jeg stod for plakaten til deres tune' i Europa i 2003.

Vi er fem der indtil nu har lavet deres plakater, og vi fem blev inviteret med, da orkestret for første gang skulle spille uden for Europa.

Stor oplevelse :-)

Er du interesseret i at vide hvem de andre fire var, så klik ind på Workshops.

 

   
2000

 

 

 

Nagoya, Japan. Var inviteret af Nagoya University of Fine Art til at være gæstekunstner tre uger i maj, sammen med grafiker og maler Steen Rasmussen fra Javngyde ved Ry. Kontakten blev udvirket af  Kulturremisen i Brande, der hvert år selv modtager fire japanere på en workshop som de afholder hver sommer.

Opholdet i Japan var MEGET givende!!!

 

   
1992

 

 

 

 

Egypten. Denne tur blev jeg inviteret på af min daværende kæreste Tina, som syntes jeg trængte til at blive luftet. Fra Cajro tog vi til Theben, eller Luxor som den hedder nu, Kongernes dal, kolosserne der står og vogter på hvem der kommer forbi, templerne og det kolossale sus af historie der rammer en der.

Læste på samme tid Carters bog om fundet af Tuth ank Amons grav, det rykkede...

I 1991 rejste jeg tre måneder i Asien uden at blive syg, en uge i Ægypten var nok til at få ændret på det

For at se fotos derfra: "Klik her"

   
1991

 

 

 

 

 

Bali, Kohsamui, Bankok, Thailand. Denne rejse foretog jeg sammen med grafiker og maler Yvonne Gerner fra Silkeborg, nu Riga i Letland. Man slanker sig på sådan en tur, de lever sundt der omme i det fjerne Østen.

På Bali var vi mest i Ubud hvor det vrimler med kunst og kunstnere, de er vel nærmest kunstnere hele bundtet... jeg gik en tur en dag ud over markerne og landede ind i en lille landsby hvor jeg hurtigt blev budt indenfor hos en familie til en kop te, manden i huset arbejdede med kurvefletning alt i mens sønnen på ca. 10 år sad og malede billeder, godtkøbs okay, men han var virkelig ferm til fugle.

 

   
1988

 

 

 

 

 

Competa, Andalusien, Spanien. Havde lejet et hus af et dansk ægtepar i denne bjerglandsby, hvor der i forvejen boede mange kunstnere. Et Englænderhus hvor der hele tiden var udskiftning et par tyskere og så  var vi tre danskere. Mads Madsen fra København, som nu er død, og Per kjærsgaard Jensen der nu bor i Randers. Han havde boet i Competa et par år og det var ham der skaffede mig huset. Tre etager med terrasse øverst hvorfra der var en pragtfuld udsigt ned til kysten og Middelhavet. Der boede jeg og arbejdede et halvt års tid, pengene til det havde jeg fået ved at sætte mig selv på aktier.

Sådan et ophold kan varmt anbefales :-)

   
1977

 

Paris, Frankrig. Brugte tre måneder på at se Louvre og de andre ting som bare skulle ses og opleves der.

 

   
1976

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Samothraki, Grækenland.På denne tur havde jeg taget bøger og farver med den lange vej og noget fik jeg da også lavet, mest tegninger. I forvejen var Georg, en god ven og i øvrigt også med i 1975, taget af sted for at sondere terrænet, det blev det samme sted, i Paleopelis hos Costa og Machina. Stedet består af nogle spredte huse og en i gangværende arkæologisk udgravning, det hele ikke langt fra havet.

Der var flere kunstnere samlede der omkring, en englænder gift hollandsk med to små børn, boede der nærmest fast, et par amerikanere, abstrakte ekspressionister, de kendte intet til Jorn... og  en græker der snakkede meget insisterende om naturlige farver og æg tempera.

Der var også to klassiske sangere, en amerikaner af hankøn og en hollandsk female,  jeg nød at sidde og lytte når de øvede, de sang til akkompagnement fra cikaderne der heller ikke holdt sig tilbage, det var så hårene rejste sig.

De sang også til en barnedåb i den græsk ortodokse lokale kirke, det var den engelske maler og hans hollandske kone der lod deres datter døbe der.. meget smukt!!!

 

 

   
1975

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grækenland. Rejsen gik til Samothraki den nordligste ø i Ægæerhavet. På øen er der to bjerge, Phingari Peak og Georgius, det var fra den højeste af dem at Poseidon sad og iagttog slagets gang ovre i Troya, og signalerede videre til Athosbjerget der ligger på en lille ø ved fastlandet. En ø hvor der her i 1975 ikke er adgang for kvinder.

På Louvre i Paris står ved indgangen oppe ad trappen på den første afsats, en skulptur der hedder "Samothrace". Den stammer fra Samothraki og er blevet "flyttet" derfra, de har selv en kopi stående på torvet i hovedbyen "Hora".

Turen var egentlig tænkt som en dykkerferie, men vores grej blev taget i forvaring af myndighederne inden brug.

Vi var en gruppe på seks der havde lånt et folkevognsrugbrød, og skulle så støde på andre der var taget i forvejen for at skaffe hus på øen. Rugbrødet brændte sammen inden færgen til Pütgarden, men kunne dog lige hinke ombord. I Tyskland fik vi skiftet motoren og derfra gik det fint... lige bortset fra det med grejet.